За хората на които им пука какво се случва с нашата Земя. За рециклирането и интересни начини да превърнем боклука около нас в изкуство.

понеделник, 30 май 2011 г.

‘Virtue of Blue’-Зашеметяващ полилей изработен от 500 пърхащи соларни пеперуди

Точно както пеперудите събират с крилата си слънчевата енергия за да повишат температурата на тялото, така и този великолепен слънчев полилей също се зарежда от слънчевите лъчи. ‘Virtue of Blue’ е делона холандския художник и дизайнер Jeroen Verhoeven, и включва 500 пеперуди, изрязани от сини слънчеви батерии(photovoltaic cells).Четири различни големини пеперуди "летят" около ръчно издухани стъклени колби и събират слънчева енергия през деня, за захранват на лампата през нощта. Това е зашеметяваща комбинация от изкуство и възобновяеми енергийни източници.






photo: Bas Helbers

неделя, 29 май 2011 г.

Хартиени лампи от Allison Patrick




Тези уникални хартиени лампи са изработени от телефонни указатели, хартиени торби, вестници и списания . Автор : Allison Patrick . Красиви са нали?

събота, 28 май 2011 г.

"Бори се за последното парче"



"Бори се за последното парче" създателите на тази зелена реклама ни призовават да се борим не за последното парче пица, а за последните чисти територии на Земята - тропическите гори на Амазонка и Арктика. 
Идеята на тази рекламна кампания е съвсем проста. Борбата за запазване на тези последни чисти територии трябва да се превърне за нас в условен рефлекс, същият които имаме към последното парче пица останало в кутията.

Създатели: «Contrapunto» - рекламно студио в Барселона Испания.

вторник, 17 май 2011 г.

Еко къщата на Alexandre de Betak

"Дест години мечтах за това, пет години търсих подходящото място, две години работих по проекта и още две години строих" Това казва Alexandre de Betak в интервю за "T Magazine" относно своя нов дом в Майорка. 42 годишният Betak е известен дизайнер , който работи за Dior, Rodarte и Tiffani.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...